vrijdag 17 november 2017

Review: TREZOR Hardware Wallet

Product: TREZOR Hardware Wallet
Gekocht bij: HardwareWalletOnline.nl -> TREZOR kopen
Prijs: €99,95
Levertijd:  Voor 23:45 besteld is morgen in huis
Expert niveau: beginner-gevorderde
Installatietijd: 10 minuten
Ondersteunde coins: Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin, Doge, Zcash, + meer


Trezor Hardware Wallet

De TREZOR hardware wallet is een compact apparaat om jouw Bitcoins en Altcoins veilig op te slaan. Via USB verbind je het apparaatje met je computer en kun je veilig jouw cryptocoins opslaan, versturen en verhandelen. 
Installeren van de TREZOR is zo gedaan en koste mij ongeveer 10 minuten. Het enige wat iets langer duurt is het opschrijven van de 24 seed-words op papier. Deze woorden gebruik je als backup voor jouw TREZOR. Mocht er ooit iets mis gaan of mocht jij jouw wallet kwijtraken dan kun je met deze 24 woorden alsnog bij jouw coins. Let erop dat je deze woorden extreem veilig opslaat! NIET digitaal, ook niet als foto in je dropbox o.i.d.


De TREZOR heeft een 4-8 cijferige pincode voordat deze gebruikt kan worden om misbruik te voorkomen. Nadat jij je pincode hebt ingevoerd kom je de digitale omgeving van TREZOR: https://wallet.trezor.io/.

Hier is automatisch een Bitcoin adres voor jouw aangemaakt. Indien jij bitcoins wilt ontvangen kun je direct dit adres gebruiken. Nadat je bitcoins gekocht hebt kun je deze ook makkelijk met je hardware wallet versturen.

Naast Bitcoin kun je jouw TREZOR nog voor een hoop andere altcoins gebruiken, zoals ethereum en litecoin. 

Wat kun je nog meer met een TREZOR?

De voornaamste reden van een hardware wallet is het veilig opslaan van jouw crypto's. Met de trezor kun je echter nog meer, zoals gebruiken als 2 factor authenticatie om veilig in te loggen bij diverse diensten zoals dropbox en gmail. Ook is die te gebruiken om jouw wachtwoorden veilig op te slaan. 

Trezor kopen

De trezor is te koop bij de officiƫle dealer, maar dan moet je wel enkele dagen tot soms weken geduld hebben. Sneller en goedkoper is wanneer je je TREZOR in Nederland koopt. Ik heb hem nu hier gekocht maar er zijn een aantal shops die hem aanbieden.

Gebruik jij ook een TREZOR? Laat jouw reactie achter!

1 opmerking: